Telové procedúry

Infúzna terapia Magnézium

Infúzna terapia magnéziom je metóda dodávania tohto dôležitého minerálu priamo do tela prostredníctvom intravenózneho podania. Magnézium je nevyhnutný pre správne fungovanie nášho organizmu a hrá kľúčovú úlohu v mnohých dôležitých procesoch, vrátane svalovej funkcie, nervovej regulácie a zdravia kostí.
Infúzna terapia magnéziom je často používaná na liečbu nedostatku magnézia, ktorý môže viesť k rôznym zdravotným problémom, ako sú svalová slabosť, úzkosť, problémy so spánkom a ďalšie. Tento druh liečby môže byť veľmi účinný, pretože umožňuje telu absorbovať magnézium rýchlo a efektívne, čo môže viesť k okamžitej úľave a zlepšeniu celkového zdravia.

Depilácia voskom

Depilácia voskom je jedným z najobľúbenejších spôsobov odstraňovania nežiaducich chĺpkov z tela. Tento postup sa vykonáva aplikáciou teplého alebo studeného vosku na pokožku, ktorý sa potom rýchlo odtrhne v protismere rastu chĺpkov, čím sa odstránia aj samotné chĺpky z koreňa. Depilácia voskom má niekoľko výhod vrátane toho, že výsledky môžu byť dlhodobé a chĺpky sa obvykle nevracajú tak rýchlo ako pri holení. Okrem toho, čím častejšie sa tento postup opakuje, tým jemnejšie a menej husté chĺpky môžu časom rásť.

Oxygenoterapia

Oxygenoterapia je terapeutický postup, ktorý sa využíva na zvýšenie hladiny kyslíka v tele a zlepšenie dýchania. Jednou z foriem oxygenoterapie je aj inhalácia kyslíka, ktorá môže byť veľmi prospešná pre ľudí so zdravotnými problémami týkajúcimi sa pľúc, dýchacieho systému alebo kardiovaskulárneho systému.

Počas inhalácie kyslíka si pacient vdychuje čistejší a vyššie koncentrovaný kyslík cez špeciálny prístroj nazývaný inhalátor. Tento spôsob dodávania kyslíka umožňuje rýchlejšie absorbovanie kyslíka do pľúc a následne aj do krvného obehu, čo môže pomôcť zvýšiť hladinu kyslíka v tele a podporiť lepšie fungovanie orgánov a tkanív.

Inhalácia kyslíka sa často používa na liečbu rôznych stavov, ako sú napríklad hypoxémia (nedostatok kyslíka v krvi), chronická obštrukčná pľúcna choroba (CHOPN), astma, cystická fibróza a iné respiračné ochorenia. Tiež môže byť prospešná pre osoby trpiace vysokou nadmorskou výškou, intoxikáciou oxidom uhoľnatým alebo pri rýchlych zmenách atmosférického tlaku.

Telová Mezoterapia

Mezoterapia telová je neinvazívna procedúra, ktorá sa používa na zlepšenie vzhľadu pokožky tela. Počas tejto terapie sú do pokožky vpichnuté špeciálne zmesi vitamínov, minerálov a ďalších účinných látok, ktoré majú stimulovať bunky pokožky na regeneráciu a omladenie. Tieto zložky sú aplikované injectorom U225, čo umožňuje presné a cieľavedomé dávkovanie liečivých látok. Môže byť účinná pri riešení rôznych problémov s pokožkou vrátane celulitídy či strií. Okrem toho môže tiež zlepšiť elasticitu pokožky a zjemniť jej textúru, čím sa dosiahne celkový omladzujúci efekt.

Maderoterapia

Maderoterapia je proticelulitídna terapia založená na použití anatomicky navrhnutých pomôcok z dreva, ktoré robia terapiu na 100 % prírodnou. Ide o alternatívnu metódu masáže pre tých, ktorí chcú bojovať s problémovými partiami na ich tele.Tento druh masáže vznikol v Kolumbii. Terapia je tiež výborná aj pri odstraňovaní bolesti chrbtice či detoxikácii tela. Táto masáž má hlavný cieľ. Rovnomernými pohybmi stimulovať prietok lymfy. Tým sa aktivuje metabolizmus a organizmus rýchlejšie pracuje a vylučuje tukové vrstvy, toxíny a celulitídu.

 

Výhodou správne anatomicky vytvorených drevených nástrojov je možnosť intenzívneho tlaku na fibróznu celulitídu a odstránenie tuku s toxínmi, ktoré spôsobujú „pomarančovú kožu“.

 

Indikácie:

 

  • menej viditeľná celulitída;
  • sťahovanie pokožky;
  • tvarovanie kontúr zadnej časti, drieku, bokov, bruška, rúk a dokonca aj tváre;
  • relaxovanie a odstraňovanie bolesti;
  • vylučovanie toxických látok;
  • vylučovanie zvyškov vody z organizmu;
  • zrýchlený metabolizmus.

 

Ako to funguje?

 

V salóne s vami skonzultujú, aké výsledky chcete dosiahnuť. Potom nasleduje ručná masáž, ktorá umožní pripraviť pokožku a odstrániť nahromadené tuky. Po masáži sa aplikujú éterické oleje a následne je to už samotná masáž vykonávaná drevenými valčekmi.

Odporúča sa absolvovať niekoľko po sebe idúcich ošetrení k dosiahnutiu čo najlepšieho výsledku. Samozrejme, v kombinácii s cvičením a zdravým stravovaním, aby bol výsledok čo najlepší.

 

Možné kontraindikácie:

 

  • trombóza, opuchy, srdcové ochorenia;
  • popáleniny, kŕčové žily, dermatitída, kožná citlivosť;
  • alergia na škoricový olej;
  • tehotenstvo a kojenie;
  • hypertenzia nie je striktnou kontraindikáciou, avšak ošetrenie je odporúčané až po konzultácii s lekárom.

Laboratórne vyšetrenia

Protilátky po očkovaní/prekonaní COVID-19 (IgG)

 

Vyšetrenie protilátok triedy IgG (S1, S2 proteín) je zamerané na potvrdenie prítomnosti neutra- lizačných protilátok. Neutralizačné protilátky vznikajú po očkovaní, ako aj po prekonaní ochore- nia. Prítomnosť neutralizujúcich protilátok predpokladá ochranu proti ochoreniu COVID-19.

 

Protilátky po očkovaní/prekonaní COVID-19 (IgG) + Vitamín D

 

Vyšetrenie protilátok triedy IgG (S1, S2 proteín) je zamerané na potvrdenie prítomnosti neutra- lizačných protilátok. Neutralizačné protilátky vznikajú po očkovaní, ako aj po prekonaní ochore- nia. Prítomnosť neutralizujúcich protilátok predpokladá ochranu proti ochoreniu COVID-19.

 

Potravinové intolerancie – základné potraviny 44

 

Vyšetrenie z krvi zamerané na 44 základných alergénov, ktoré najčastejšie spôsobujú intoleranciu.

 

Potravinové intolerancie – základné potraviny 90

 

Vyšetrenie zahŕňa 90 bežne konzumovaných potravín, ktoré sú častým zdrojom intolerancií.

 

Potravinové intolerancie – all-in-one

 

Komplexné testovanie na potravinové intolerancie, ktoré zahŕňa 90 bežných alergénov, 90 alternatívnych alergénov a 90 vzácnych a skrytých alergénov.

 

Potravinové intolerancie – skryté, vzácne a zriedkavé potravinové alergény a koreniny

 

Vyšetrenie intolerancií na rôznorodé potraviny, morské plody, huby, koreniny či potravinárske prísady.

 

Celiakia

 

Vyšetrenie je vhodné pre tých, ktorí pociťujú problémy pri trávení lepku (gluténu). Typickými prejavmi celiakie sú tráviace ťažkosti, hnačky, nafukovanie, kožné problémy, neplodnosť u mužov aj žien, nedostatok železa, únava a vyčerpanie alebo psychická nepohoda.

 

Histamínová intolerancia (HIT)

 

Vyšetrenie histamínovej intolerancie je určené pre tých, ktorých trápia dlhodobé alebo časté tráviace problémy, bolesti brucha a hlavy, migrény, kožné problémy, dýchacie ťažkosti, opuchy očí a nosovej sliznice, ktoré spôsobuje nadbytok histamínu.

 

Genetické potvrdenie vrodenej laktózovej intoleracie

 

Ak vaši rodičia trpia dedičnou laktózovou intoleranciou, prípadne u seba pozorujete problémy po konzumácii produktov obsahujúcich laktózu, je toto vyšetrenie vhodné práve pre vás.

 

Genetické potvrdenie vrodenej laktózovej a fruktózovej intoleracie

 

Ak vaši rodičia trpia dedičnou fruktózovou alebo laktózovou intoleranciou, prípadne u seba pozorujete problémy po konzumácii fruktózy a produktov obsahujúcich laktózu, je toto vyšetrenie vhodné práve pre vás.