Frakčný resurfacing ako celosvetové ošetrenie v estetickej dermatológii v dnešnej dobe ovládlo svet, o tom niet pochýb. Jedná sa totiž o omladenie bez skalpela pre ženy a mužov. Je to pomerne rýchle a jednoduché ošetrenie pre všetkých, ktorý chcú viditeľné výsledky dosiahnuté jediným ošetrením.

Frakčný resurfacing ponúka vynikajúce výsledky v oblasti omladzovania pokožky tváre, krku, dekoltu a rúk s výbornými výsledkami. Ošetrenie sa aplikuje aj v prípade deformácie pokožky na tele ako jazvy, alebo akneózna pokožka. Resurfacing má silný anti-age efekt, ktorý naštartuje znovu tvorbu vlastného kolagénu a pokožka bude pevejšia a zdravšia.Tu musíme ale podotknúť, že každý z nás je jedinečný a reakcia nášho organizmu je preto rozdielna. U niekoho stačí jedno ošetrenie frakčným resurfacingom, niekto bude potrebovať toto ošetrenie možno zopakovať.

Ošetrenie poskytuje vyhladenie a korekciu vrások, jaziev, pigmentácií, rozšírených pórov a obnovenie elasticity kože. Jedná sa o ambulantný zákrok bez celkovej anestézie so skrátenou dobou rekonvalescencie na 5–7 dní.

Novinkou je možnosť aplikácie tohto lasera na všetky fototypy kože, špeciálna koncovka umožňuje omladenie aj doteraz neprístupných oblastí (napr.kožné záhyby) a zvýšenie efektu ošetrenia hlbším prehrievaním kožného tkaniva dosahujeme takmer dokonalý vzhľad pleti.

Užívateľské režimy je možné prispôsobiť, čo umožňuje lekárovi vykonávať ošetrenie presnejšie v danej oblasti kde sa nachádzajú lézie, vrásky, jazvy, pigmenty.